Reserveren:

Het heeft de voorkeur de kaartjes online te reserveren via de website van het Filmhuis Oldenzaal of van Stadstheater De Bond. U kunt echter ook één uur vóór de aanvang terecht bij de (nieuwe) kassa van Stadstheater De Bond. KLIK HIER OM TE RESERVEREN

Twente Short 2022

Twente Short 2022 was een groot succes. Het niveau van de inzendingen van de korte films was ongekend hoog. Klik hier voor een overzicht van de winnaars van Twente Short.  2022

Foto`s Filmfestival en FHO-25-jaar

Klik hier voor de FOTOPAGINA

KOMENDE VOORSTELLINGEN

dinsdag 28 mrt - 20:00
Play Video
2023

Regie: 

Land: 

 VK 2022

Duur: 

Genre: 

Londen, 1953. Bill Nighy schittert als de ware Britse ‘gentleman’ Mr. Williams, een rechtlijnige maar eenzame kantoorklerk. Hij rouwt al enige tijd om zijn overleden echtgenote, heeft geen contact meer met zijn zoon en laat het leven aan zich voorbijrazen

woensdag 29 mrt - 20:00
Play Video
2023

Land: 

 Frankrijk 2022

Duur: 

Genre: 

Igor (Jollien) heeft een lichamelijke beperking. Hij bezorgt biologische groenten, woont zelfstandig en is erg in filosofie geïnteresseerd. Door een ongeluk komt hij in contact met begrafenisondernemer Louis (Campan). Igor ziet in de gestreste Louis een goede vriend, maar deze hoopt echter snel van hem af te zijn.

dinsdag 4 apr - 20:00
woensdag 5 apr - 20:00
Play Video
2023

Regie: 

Land: 

 VS 2022

Duur: 

Genre: 

The Fabelmans” van Steven Spielberg is een zeer persoonlijk portret van de jongen Sammy Fabelmans, die opgroeit in het Arizona van na de Tweede Wereldoorlog. Sammy Fabelman ontdekt op jonge leeftijd zijn passie voor film, tot grote vreugde van zijn creatieve moeder, Mitzi. Sammy's vader daarentegen ziet het meer als een hobby.

dinsdag 18 apr - 20:00
Play Video
2023

Regie: 

Land: 

 UK/US 2022

Duur: 

Genre: 

De 11-jarige Sophie en haar dertigjarige vader Calum gaan op vakantie naar een Turkse badplaats waar ze zwemmen, poolen, zonnebaden en luieren. Terwijl er voor de beginnende puber een nieuwe wereld opengaat, worstelt Calum buiten het zicht van Sophie met de zwaarte van het leven.

woensdag 19 apr - 20:00
Play Video
2023

Land: 

 Frankrijjk 2020

Duur: 

Genre: 

Met “Entre deux Mondes” schetst regisseur Emmanuel Carrère een liefdevol portret van arbeiders die onzichtbaar zijn voor de samenleving, maar solidariteit bij elkaar vinden.
De film is gebaseerd op het boek en waargebeurde verhaal van journalist en schrijfster Florence Aubenas. De succesvolle schrijfster Marianne (Binoche) verlaat Parijs om aan de kust van Bretagne undercover onderzoek te doen voor haar volgende boek.

dinsdag 25 apr - 20:00
Play Video
2023

Regie: 

Land: 

 VK 2022

Duur: 

Emily” is een modern Brits kostuumdrama geïnspireerd op het mysterieuze leven van Emily Brontë, de beroemde schrijfster.
De film laat zien dat Emily haar tijd ver vooruit was, met een fenomenale rol van nieuw talent Emma Mackey. Emily Brontë past niet in het keurslijf dat haar familie en de burgerij van Yorkshire haar opleggen. Zij is een rebel en een buitenbeentje, een jonge vrouw die zichzelf probeert te zijn.

woensdag 3 mei - 15:00
Play Video
2023

Regie: 

Land: 

 NL 2022

Duur: 

Genre: 

Het Feest van Tante Rita” is een vrolijke film met bekende Minidisco hits,zoals Tsjoe Tsjoe Wa, Coco Loco. Theo en Lulu gaan op vakantie naar de camping en hopen op een uitnodiging voor Het Feest van Tante Rita. Op de camping aangekomen heeft moeder Chanelle(Rombley) een mooie verrassing; ze zijn uitgenodigd!

dinsdag 9 mei - 20:00
Play Video
2023

Regie: 

Land: 

 VS 2023

Duur: 

Genre: 

Tár” speelt zich af in de internationale wereld van de klassieke muziek en draait om (de fictieve) Lydia Tár, de eerste vrouwelijke chef-dirigent van een vooraanstaand Duits orkest.Toevoegen (als er plek is): Genomineerd voor vijf Oscars, waaronder die voor beste film en beste actrice.
We ontmoeten Tár op het hoogtepunt van haar carrière, terwijl ze zowel een boekpresentatie als de langverwachte live uitvoering van Mahlers Vijfde Symfonie voorbereidt.

Klik op de foto

Programma voor het seizoen mrt-april-mei

Voor nieuws over het FilmhuisOldenzaal zie pagina NIEUWS !

Filmhuis mededelingen:

Update website:

Het is nu nog gemakkelijke geworden om film info uit het Archief te bekijken.
Op de webpagina Archief heb ik een zoekfunctie toegevoegd.
Ook zijn de filmposters clickable geworden, en onderaan kun je naar een volgende pagina scrollen. Zie Webpagina “Archief”

Het is ook mogelijk om de nieuwe folder voor seizoen mrt-april-mei-2023 digitaal te downloaden. KLIK HIER OM DE FOLDER TE DOWNLOADEN.

Vrijwilligers gezocht!

Vacature secretaris van de stichting Filmhuis Oldenzaal: Zie deze link!

Voor de reguliere filmvertoningen en voor de Oldenzaalse filmfestivals zoeken wij vrijwilligers. Zie pagina: VACATURES