FILMHUIS MEDEDELINGEN:

 November 2023 – Oldenzaals Filmfestival 2023

Het Oldenzaals Filmfestival en Twente Short 2023 was weer een groot succes. Klik hier om de prijswinnaars te bekijken en een indruk te krijgen van het festival.

Juli 2023 – TWENTS PROJECT MINIKRONIEKEN WINT PRESTIGIEUZE PRIJS VAN HAARLEMS FONDS

Het Oldenzaals Filmfestival is dit jaar gastheer voor de uitreiking van een prestigieuze prijs die is toegekend aan één van onze samenwerkingspartners: Masja de Roy van Minikronieken. Klik hier om het volledige artikel te lezen.

 

KOMENDE VOORSTELLINGEN

dinsdag 12 dec - 20:00
Play Video
2023

Land: 

 FR 2022

Duur: 

Genre: 

Pauze: 

De 42-jarige docent Rachel, een Parisienne, belandt in een liefdevolle relatie met Ali, die ze tijdens een gitaarles leert kennen. Snel raakt ze ook verknocht aan zijn vierjarige dochter Leila alsof haar eigen kind is, alhoewel ze pijnlijk direct uit de hoek kan komen. Ook krijgt ze te maken met de moeder van het meisje.

dinsdag 19 dec - 20:00
Play Video
2023

Regie: 

Land: 

 USA 2022

Duur: 

Genre: 

Pauze: 

Klimaatactiviste Xochitl is recentelijk wees geworden, nadat een extreme hittegolf haar moeder het leven heeft gekost. Ontgoocheld door haar hopeloze strijd tegen de klimaatcrisis, gaat ze verder en richt ze zich op sabotage en vernieling van milieu-belastende bezittingen zoals auto’s en jachten.

woensdag 27 dec - 20:00
Play Video
2023

Regie: 

Land: 

 DE 2023

Duur: 

Genre: 

Pauze: 

Das Lehrerzimmer is een meeslepend schooldrama, waarin de regisseur een morele strijd toont over grenzen en rechtvaardigheid, die thrillerachtige proporties aanneemt. Wanneer er sprake lijkt te zijn van diefstal op een middelbare school, neemt de directie ingrijpende maatregelen om de dader te vinden. Lerares Carla Novak werkt sinds kort als docent op de school en zet vraagtekens bij deze aanpak.

dinsdag 2 jan - 20:00
Play Video
2024

Regie: 

Land: 

 USA 2023

Duur: 

Genre: 

Pauze: 

Aan het begin van de 20ste eeuw in de staat Oklahoma maakte de vondst van olie de indianen van de Osage Nation een van de rijkste volken ter wereld. Hun rijkdom trok witte profiteurs aan, die door manipulatie, afpersing en diefstal de Osage zo veel mogelijk geld afhandig maakten. Daarbij werden tientallen leden van de Osagestam vermoord. Onder de slachtoffers bevonden zich veel Osage-vrouwen, die opvallend vaak met witte mannen waren getrouwd.

woensdag 3 jan - 15:00
Play Video
2024

Land: 

 USA 2023

Duur: 

Pauze: 

Van de makers van Frozen
Wish speelt zich af in het magische koninkrijk Rosas en vertelt het verhaal van de 17-jarige Asha, een optimist met scherpe humor die veel geeft om haar gemeenschap. Koning Magnifico verzamelt de hartenwensen van de burgers, maar doet daar weinig mee. Wanneer Asha, wanhopig over die laksheid, zich naar de hemel wendt en een wens doet, wordt haar smeekbede beantwoord door een kosmische bal gevuld met grenzeloze energie, die Star wordt genoemd.

dinsdag 9 jan - 20:00
Play Video
2024

Regie: 

Land: 

 NL 2023

Duur: 

Genre: 

Pauze: 

Naar de roman van Jaap Robben.
De dertienjarige Brian woont met zijn vader in een caravan op een sloperij. Zijn oudere broer Lucien, zwaar verstandelijk beperkt en lijdend aan spasticiteit, woont in een instelling. Wanneer daar een
verbouwing wordt uitgevoerd, wordt Lucien door zijn vader naar huis gehaald, om geld te besparen.

dinsdag 16 jan - 20:00
Play Video
2024

Regie: 

Land: 

 US 2023

Duur: 

Genre: 

Pauze: 

May December is een Amerikaanse uitdrukking voor een relatie met groot leeftijdsverschil.
Twintig jaar nadat hun affaire breed werd uitgemeten in de roddelbladen, bereiden Gracie en haar 23 jaar jongere man Joe, zich voor op het afstudeerfeest van hun tweeling; de oudere dochter is het huis al uit.

dinsdag 23 jan - 20:00
Play Video
2024

Regie: 

Land: 

 US/ZK 2023

Duur: 

Genre: 

Pauze: 

Een fraai romantisch drama in drie hoofdstukken over een niet doorgezette liefde. De twaalfjarige Na Young en haar stiekeme aanbidder Hae Sung, diep verbonden jeugdvrienden, worden uit elkaar gerukt als Na’s familie vanuit Zuid-Korea naar Canada emigreert.Twaalf jaar later studeert Na Young in New York en hervinden de twee elkaar via het internet.

woensdag 24 jan - 20:00
Play Video
2024

Regie: 

Land: 

 US/FR 2023

Duur: 

Pauze: 

Coup de Chance, de vijftigste film van Woody Allen, draait om een klassieke driehoeksverhouding. Fanny en Jean lijken het ideale koppel: ze zijn succesvol in hun werk, wonen in een appartement in een van de mooiste wijken van Parijs en ze lijken nog net zo verliefd als toen ze elkaar ontmoetten.

dinsdag 30 jan - 20:00
Play Video
2024

Land: 

 NL 2023

Duur: 

Genre: 

Pauze: 

Sjuul is zeventig, mantelzorger voor haar man, oppasoma voor haar kleinkinderen en altijd paraat voor de buurt. Maar aan zichzelf komt ze niet toe. Tot ze onverwacht in het ziekenhuis Rocco tegenkomt, die ze ooit ontmoette op de dansvloer. De vonk slaat weer over.

dinsdag 6 feb - 20:00
Play Video
2024

Regie: 

Land: 

 FR 2023

Duur: 

Genre: 

Pauze: 

Dertiger Lydia, een hardwerkende verloskundige, ziet haar baan als een roeping; ze is toegewijd en resoluut. Wanneer haar vriend een vrijpartij opbiecht, gooit ze hem meteen haar appartement uit. Op die dag hoort ze ook dat haar beste vriendin Salomé zwanger is.

dinsdag 20 feb - 20:00
Play Video
2024

Regie: 

Land: 

 NL 2023

Duur: 

Genre: 

Pauze: 

Ga mee op een groepsreis voor senioren vol herkenbare en humoristische situaties.
Zes 70-plussers, onbekenden van elkaar, gaan samen op vakantie naar Zuid-Frankrijk. Nog voor hun bus de landsgrens passeert, is er al onenigheid; met elkaar en met de jonge reisleider Thijs.

woensdag 21 feb - 15:00
Play Video
2024

Regie: 

Land: 

 NL 2023

Duur: 

Pauze: 

Jippie No More! is een originele feelgoodfilm voor de hele familie, die laat zien dat liefde, vriendschap en familie best uitdagend kunnen zijn. Als Gail, de oudste zus van Jaap Peter (Jippie), gaat trouwen, komt de hele familie bij elkaar in het grote landhuis van opa Willem. Samen willen ze er een groot feest van maken.

woensdag 21 feb - 20:00
Play Video
2024

Regie: 

Land: 

 UK/FR/BE 2023

Duur: 

Genre: 

Pauze: 

Is in samenwerking met Amnesty International, afd. Oldenzaal

In een voormalige mijnwerkersstad bevindt zich The Old Oak, de laatste kroeg van de inmiddels vervallen plaats in Noord-Engeland. De lokale bevolking kan zelf amper het hoofd boven water houden en ziet hun woonplaats steeds verder leeglopen.

dinsdag 27 feb - 20:00
Play Video
2024

Regie: 

Land: 

 US/GB/PL 202

Duur: 

Genre: 

Pauze: 

De film zoomt in op het dagelijks leven van Rudolf Höss, de kampcommandant van Auschwitz, diens echtgenote Hedwig en hun kinderschare. Het gezin bewoont een mooie, ruime officiersvilla met een grote tuin, die grenst aan de muur van het kamp.

Klik op de foto

Programma voor het seizoen mrt-april-mei

Voor nieuws over het FilmhuisOldenzaal zie pagina NIEUWS !

RESERVEREN:

Het heeft de voorkeur de kaartjes online te reserveren via de website van het Filmhuis Oldenzaal of van Stadstheater De Bond. U kunt echter ook één uur vóór de aanvang terecht bij de (nieuwe) kassa van Stadstheater De Bond. KLIK HIER OM TE RESERVEREN

Update website:

Het is nu nog gemakkelijke geworden om film info uit het Archief te bekijken.
Op de webpagina Archief heb ik een zoekfunctie toegevoegd.
Ook zijn de filmposters clickable geworden, en onderaan kun je naar een volgende pagina scrollen. Zie Webpagina “Archief”

Het is ook mogelijk om de nieuwe folder voor seizoen mrt-april-mei-2023 digitaal te downloaden. KLIK HIER OM DE FOLDER TE DOWNLOADEN.

Vrijwilligers gezocht!

Vacature secretaris van de stichting Filmhuis Oldenzaal: Zie deze link!

Voor de reguliere filmvertoningen en voor de Oldenzaalse filmfestivals zoeken wij vrijwilligers. Zie pagina: VACATURES