FILMHUIS MEDEDELINGEN:

 November 2023 – Oldenzaals Filmfestival 2023

Het Oldenzaals Filmfestival en Twente Short 2023 was weer een groot succes. Klik hier om de prijswinnaars te bekijken en een indruk te krijgen van het festival.

Juli 2023 – TWENTS PROJECT MINIKRONIEKEN WINT PRESTIGIEUZE PRIJS VAN HAARLEMS FONDS

Het Oldenzaals Filmfestival is dit jaar gastheer voor de uitreiking van een prestigieuze prijs die is toegekend aan één van onze samenwerkingspartners: Masja de Roy van Minikronieken. Klik hier om het volledige artikel te lezen.

 

KOMENDE VOORSTELLINGEN

dinsdag 4 jun - 20:00
Play Video
2023

Regie: 

Land: 

 NL

Duur: 

Genre: 

Pauze: 

Een melancholische, maar ook humoristische roadmovie waarin herinneringen, jarenlange liefde en acceptatie van veranderingen centraal staan.

Jaap is al bijna vijftig jaar samen met Maartje. Waar de nukkige Jaap niet veel zin meer heeft om dingen te ondernemen, zit de soms wat verwarde Maartje nog vol levenslust. Als het echtpaar een brief ontvangt van een oude vakantievriend, laat Jaap zich met gepaste tegenzin overhalen om hem op te zoeken in Zuid-Europa. De twee reizen in hun oude auto door een totaal veranderd Europa; kibbelend de ene herinnering na de andere ophalend. Onderweg komt Jaap tot het pijnlijke besef dat zijn vrouw dementerend is. Zich realiserend dat alles wellicht anders gaat worden, leren ze opnieuw waarom ze elkaar liefhebben.

Veronica Superguide: ‘Je wilt hoofdrolspelers Martin van Waardenberg en Leny Breederveld een knuffel geven'

dinsdag 11 jun - 20:00
2023

Regie: 

Land: 

 NL

Duur: 

Genre: 

Pauze: 

We sluiten het seizoen af met een zomerse film, van regisseur Johan Nijenhuis die Twente zo verrast heeft met De beentjes van Sint Hildegard.

Na het overlijden van haar Indische oma, overtuigt influencer Jenny haar moeder en zus ervan om samen naar Bali te gaan. Ze zijn totaal verschillend en komen ieder met hun eigen vragen naar het eiland. Terwijl Jenny haar carrière probeert te redden, wil Dewi vooral op zoek naar haar roots. Cornelie hoopt dat de reis haar en haar dochters dichter bij elkaar zal brengen. Door de zoektocht naar een familielegende ontvouwt zich te midden van de kleurrijke Indonesische cultuur niet alleen een oude liefdesgeschiedenis, maar ontstaan er onverwacht ook nieuwe liefdes.

De Volkskrant: ‘Zonder een moment zwaarwichtig te worden, komen in Verliefd op Bali veel aspecten van de pijnlijke, gedeelde geschiedenis van Nederland en Indonesië aan bod’

 

Klik op de foto

Programma voor het seizoen mrt-april-mei

Voor nieuws over het FilmhuisOldenzaal zie pagina NIEUWS !

RESERVEREN:

Het heeft de voorkeur de kaartjes online te reserveren via de website van het Filmhuis Oldenzaal of van Stadstheater De Bond. U kunt echter ook één uur vóór de aanvang terecht bij de (nieuwe) kassa van Stadstheater De Bond. KLIK HIER OM TE RESERVEREN

Update website:

Het is nu nog gemakkelijke geworden om film info uit het Archief te bekijken.
Op de webpagina Archief heb ik een zoekfunctie toegevoegd.
Ook zijn de filmposters clickable geworden, en onderaan kun je naar een volgende pagina scrollen. Zie Webpagina “Archief”

Het is ook mogelijk om de nieuwe folder voor seizoen mrt-april-mei-2023 digitaal te downloaden. KLIK HIER OM DE FOLDER TE DOWNLOADEN.

Vrijwilligers gezocht!

Vacature secretaris van de stichting Filmhuis Oldenzaal: Zie deze link!

Voor de reguliere filmvertoningen en voor de Oldenzaalse filmfestivals zoeken wij vrijwilligers. Zie pagina: VACATURES