Oldenzaals Filmfestival 2023

Een heel weekend film bij Filmhuis Oldenzaal! Wie verdient volgens jou de Publieksprijs van Twente Short? Wat zou jij bassist Rinus Gerritsen van Golden Earring willen vragen over Golden Earring? Of dompel je je liever onder in de kleurrijke en ogenschijnlijk perfecte wereld van Barbie? Beleef het tussen 17 en 19 november allemaal mee bij Filmhuis Oldenzaal!

 
Het Oldenzaals Filmfestival 2024 is op 8 en 9 november. Noteer alvast in je agenda! Meer informatie volgt binnenkort.

Volg het festival op social media

Bekijk de 11 genomineerden voor Twente Short 2023 . Wie wint dit jaar het gouden Boeskoolmenneke?

Vr 17 november

Twents Scholieren Filmfestival

Middelbare scholieren uit de Twentse regio maken korte films over het thema ‘Tijd’. Een speelfilm of documentaire, een stopmotion of een vlog: alles mag! De leerlingen werken in groepjes of gaan individueel aan de slag. Een vakjury maakt een selectie uit de films. Deze selectie gaan de scholieren zien in Stadstheater De Bond. 

Vr 17 november 20:00 uur

 Avondfilm – Barbie

In Barbie Land, een kleurrijke en ogenschijnlijk perfecte wereld, geniet Barbie volop van het leven. Wanneer ze naar de echte wereld vertrekt, ontdekt ze al snel zowel de geneugten als de uitdagingen van het leven onder te mensen.


Za 18 november 14.00 uur

Minikronieken 

Met de Minikronieken-methode kan iedereen leren om een korte documentairefilm met een levensverhaal te maken. 
Professionele filmmakers coachen de deelnemers stap voor stap om het productieproces in goede banen te leiden. 
Op 18 november 2023 is er een primeur, want deze keer presenteren we niet de Minikronieken van de deelnemers, maar die van onze medewerkers. In het kader van een train-de-trainer cursus maken zij deze keer hun eigen Minikroniek.
Een veelbelovende première dus, met artistieke werken van de bovenste plank, gemaakt door de filmcoaches van de Minikronieken.
 
Het programma van Minikronieken, info over de makers en fragmenten uit de films vind je  via deze link: naar het programma van de minikronieken.

Za 18 november 20:00 uur

Film – Behind the Music: Rinus over 60 jaar Golden Earring

Vanvond krijgen we een nooit eerder vertoonde inkijk in de geschiedenis van Nederlands grootste rockband ooit: Golden Earring.  De film is een twee uur durende registratie van de Behind the Music-avond in een uitverkocht Paard in Den Haag in januari 2020, met bassist Rinus Gerritsen in de hoofdrol.


Na de film is er Q&A sessie met Marinus Gerritsen zelf. Wees er snel bij! 

Zo 19 november 13:30 uur

Twente Short 2023

Op zondagmiddag 19 november 2023 vindt de zevende editie plaats van Twente Short. Filmmakers uit heel Nederland zenden korte films in. Alle films worden beoordeeld door een deskundige jury. Uit de inzendingen selecteert de jury de 11 genomineerden voor het gouden Boeskoolmenneke. Deze 11 genomineerde korte films worden vertoond. De jury van Twente Short wordt binnenkort bekendgemaakt op deze pagina. 

16mm film bestaat 100 jaar.

Dit jaar bestaat 16mm film honderd jaar. Daarom hebben we voor na de pauze Valentine Kuypers, conservator bij Beeld & Geluid, gevraagd om ons de meest verrassende hoogtepunten uit de collectie van Beeld & Geluid te tonen. Valentine zal ons daarnaast vertellen over  de werkwijze van Beeld & Geluid, en hoe filmmakers het materiaal kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld een documentaire.

De muzikale omlijsting van dit feestelijke gebeuren wordt verzorgd door Trio Charlaton.

Klik hier voor meer informatie over Twente Short 2023