Skip to content
Triangle-of-Sadness_st_6_jpg_sd-low_Photo-by-Fredrik-Wenzel-Copyright-Plattform-Produktion
Triangle of sadness
Dinsdag 7 en woensdag 8 februari - 20:00hr
Good-Luck-To-You-Leo-Grande_st_7_jpg_sd-low_Copyright-2022-WW-Entertainment
Good luck to you, Leo Grande
Dinsdag 14 en woensdag 15 februari - 20:00hr

Win jij dit jaar het gouden Boeskoolmenneke?

Filmhuis Oldenzaal organiseert de zesde editie van Twente Short, hét festival in Twente voor de korte film. Filmmakers uit heel Nederland doen mee aan Twente Short.

Deelnemen aan Twente Short? Doen!

Je kunt jouw film(s) nog inzenden voor Twente Short. Je kunt meedoen met elk filmgenre. Voorwaarde is dat je film maximaal 10 minuten duurt. Stuur je film in voor woensdag 12 oktober. De jury van Twente Short bestaat uit Ronald Voort, Herman Reckman en Niels Bourgonje. Zij beoordelen alle films. Uit de inzendingen selecteren zij de 11 genomineerden voor het gouden Boeskoolmenneke. Misschien is jouw film wel te zien tijdens Twente Short in Stadstheater De Bond in Oldenzaal!

Tijdens Twente Short maakt de jury de winnaars bekend van het gouden, het zilveren en het bronzen Boeskoolmenneke. Daarnaast wijst de jury de winnaar aan van de Stimuleringsprijs. Het publiek bepaalt tot slot welke deelnemer met de Publieksprijs van Twente Short naar huis gaat.

Winnaar Gouden boeskoolmenneke 2019 [ee/neyturefilm]

AERTS (2019) door Erik Journee

Winnaar Gouden boeskoolmenneke 2021 [ vimeo.com/211270022]

De jury

Ronald Voort maakt documentaires, waaronder de veel bekroonde docu ‘In het belang van het kind’, tv-programma’s, waaronder: Kees van der Spek Oplichters Aangepakt ((RTL5), Eens ging de zee hier te keer (NPO2), De Hofbar (NPO2), Ontvoerd (RTL4), Douane in Actie (RTL5).

Herman Reckman is al 50 jaar betrokken bij Filmhuis Almelo, als oprichter, bestuurder en programmeur.

Niels Bourgonje is regisseur van fictie en commercials. Zijn korte films hebben wereldwijd al meer dan 150 prijzen gewonnen. Momenteel werkt Niels in Amerika aan zijn speelfilmdebuut.

Heb je vragen over Twente Short? Bel Liesbeth Dales, telefoon (06) 36 48 28 74.