Skip to content

Nieuws

WEER TERUG NAAR ‘NORMAAL’

 De coronacheck behoort  tot het verleden, evenals de mondkapjes. Maar een van de verworvenheden van de corona-tijd, geplaceerd verkopen van kaartjes, blijft bestaan. Dus u kunt rustig thuis online de beste plaatsen uitkiezen. En er is weer een pauze in elke film, waarin u een drankje kunt nemen.

We hebben ons programma uitgebreid, we draaien nu ook regelmatig op de middag en in het weekend.
Aanvullende informatie over de corona-maatregelen kunt u vinden op de website van stadstheater de Bond.

vrijwilligers gezocht!

Voor de reguliere filmvertoningen en voor de Oldenzaalse filmfestivals zoeken wij vrijwilligers. Zie pagina: VACATURES

persbericht van Twente Short

Ronald Zuidinga wint gouden Boeskoolmenneke.

Zondag vierde Twente Short, Twents Festival van de Korte Film feestelijk haar eerste lustrum in Stadstheater De Bond. Na de officiële opening door burgemeester Patrick Welman werden de elf genomineerde films vertoond. Op dit Twentse Filmfeest ging de eerste prijs naar Ronald Zuidinga met zijn film “Pim wil oversteken”. De vakjury bestaande uit Jauke Boerdam, Rick Floot en Dennis Alink vonden zijn film de beste.
Ronald won ook de Twentse Filmprijs. De jury was onder de indruk van de prachtige Twentse landschappen in de film.
De tweede prijs was voor Frederieke Mooij met haar animatiefilm over jeugdherinneringen “Forever a Kid”. Zij ontving uit handen van de jury het zilveren Boeskoolmenneke. De animatiefilm over een klein meisje dat troost zoekt bij haar ouders “Reus” van Ylva Ernst was goed voor de derde prijs, het bronzen Boeskoolmenneke.
De publieksprijs ging eveneens naar de film “Pim wil oversteken”

Dennis Alink
Het tweede deel van het programma was voor de professionele filmmakers Dennis Alink en Ronald Voort. Dennis liet de eerste beelden zien van zijn nieuwe Twentse speelfilm “One of us”. Deze gedreven Oldenzaalse cineast die nu in Amsterdam werkt en woont pleitte voor veel meer aandacht voor verfilming van Twentse verhalen. De Beentjes van St. Hildegard is daar natuurlijk een prachtig voorbeeld van.

Ronald Voort
Deze cineast uit Almelo is een veelzijdig filmmaker. Zijn nieuwste documentaire “In het belang van het kind” behandelt een schrijnend actueel thema, misstanden in de jeugdzorg. Hij maakt duidelijk dat beelden zoveel krachtiger zijn dan alleen woorden.
Zowel bij Dennis als Ronald kregen de bezoekers uitgebreid de gelegenheid om vragen te stellen aan deze twee professionals.