Skip to content

Film Info:

Regie: 

Land: 

 

Duur:  

Genre: 

Cast:   

TWENTS JONGEREN FILMFESTIVAL

vrijdag 12 nov - 15:00 uur

Inhoud:

Tijdens het Twents Festival van de Korte Film, nu Twente Short, waren vaak films van scholieren in Stadstheater De Bond te zien. Filmhuis Oldenzaal wil graag de korte films van jongeren een eigen plek geven. Dit jaar (2021) starten we met een Twents Jongeren Filmfestival in samenwerking met Maakplaatsen (bij de bibliotheken), Filmhub Oost en Tetem.

Vrijdagmiddag 12 november wordt het eerste Twents Jongeren Filmfestival gehouden in Stadstheater De Bond. Start 15.00 uur. De inloop is vanaf 14.30 uur. Het gehele programma duurt ongeveer twee uur.

Iedere schoolvakantie is er een workshopaanbod voor de Maakplaatsen in 14 Twentse gemeenten bij de bibliotheken. Vanuit deze Maakplaatsen worden films ingezonden. Tevens doen zes brugklassen van VO-scholen uit zes gemeenten uit de regio mee met dit project. Bij de VO- scholen wordt onder schooltijd gewerkt aan het maken van de films.

De Maakplaatsen staan deze herfstvakantie in het teken van het filmfestival. Het aanbod is een ‘Filmdagproject Mediawijsheid’ en is bedoeld voor scholieren van 10-14 jaar. Deelname aan de High Tech Maakplaatsen is gratis. Tijdens de filmprojectdag wordt veel aandacht besteed aan mediawijsheid: hoe breng je een ander in beeld, hoe wil je zelf wel of niet worden vastgelegd. De deelnemers werken in twee groepen aan de productie van een korte film. Thema is duurzaamheid. De helft acteert, de andere helft regisseert of doet camerawerk.

Na afloop van de Maakplaatsen worden de films getoond aan de deelnemers en (groot)ouders/verzorgers. De tien beste inzendingen zijn te zien op het Twents Jongeren Filmfestival.

Het programma voor vrijdagmiddag 12 november ziet er als volgt uit:
Opening van het eerste Twents Jongeren Filmfestival;
Tien genomineerde korte films worden ’s middags vertoond, gemaakt door jongeren bij Maakplaatsen en deelnemende brugklassen van VO-scholen uit de regio. Deze genomineerde films zijn geselecteerd door een deskundige jury;
Pauze;
Een Q en A met Marie-Anne Faustinelli, kunstenaar uit Arnhem. Marie-Anne Faustinelli (1995) maakt vette muziekvideo’s. Ze laat zien hoe ze dat doet. De thema’s van haar films zijn erg actueel;
De prijswinnaars 2021 worden bekend gemaakt. Er is een Publieksprijs. Het publiek kan stemmen op een van de tien genomineerde korte films.

De presentatie van het Twents Jongeren Filmfestival is in handen van Emma Bouman, projectmedewerker bij Filmhub Oost. Emma heeft een achtergrond in de kunsteducatie en is heel erg enthousiast voor filmeducatie.

Reserveer online je gratis kaartjes, via filmhuisoldenzaal.nl
Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging per mail. Je kunt jouw ticket bij het Stadstheater laten zien op je smartphone of tablet, of je kunt je ticket printen en meenemen.

Locatie: Stadstheater De Bond in Oldenzaal, een (film)zaal met 300 stoelen, een doek van 9 x 4 meter en Dolby Surround 5.1/7.1 geluid.

Andere Films