Skip to content
See-How-They-Run_st_6_jpg_sd-low_Copyright-2022-Searchlight-Pictures
SEE HOW THEY RUN
di 27 / wo 28 december 20:00 uur
Elvis_st_29_jpg_sd-low_2022-Warner-Bros-Pictures-All-Rights-Reserved-Photo-Credit-Courtesy-of-Warner-Bros-Pictures
Elvis
za 5 / wo 9 november 20:00 uur
Bo_st_3_jpg_sd-low_Photo-by-Ruud-Scheerens
Bo
woensdag 7 dec - 20:00 uur

Tweede editie van het Twents Scholieren Filmfestival

vrijdag 4 november 2022, 9.30 uur

Middelbare scholieren uit de Twentse regio maakten korte films over het thema ‘Water’. Een speelfilm of documentaire, een stopmotion of een vlog: alles mocht! De leerlingen werkten in groepjes of gingen individueel aan de slag. Een vakjury maakte een selectie uit de films. Deze selectie gaan de scholieren zien in Stadstheater De Bond.

 Op school bekeken de leerlingen verschillende filmpjes over water. Ook bespraken zij allerlei begrippen die met water te maken hebben. Dit alles ter inspiratie, zodat zij hun eigen invalshoek konden bepalen voor hun film. Daarnaast kregen de leerlingen begeleiding bij het voorbereiden, opnemen en monteren van hun films.

 

De juryleden van het Twents Scholieren Filmfestival zijn:

Mark Drenth, programmeur film Concordia in Enschede

Nikki Lemmens, finalist Film Kunstbende

Hans van Agteren, portefeuillehouder Educatie van Waterschap Vechtstromen

 

Na de pauze is er een korte introductie over Kunstbende. Kunstbende stimuleert jonge makers om samen aan de slag te gaan met hun droomproject. Zij ontwikkelen nieuwe skills en krijgen feedback van professionals. Bijvoorbeeld bij dansen, schilderen, schrijven, acteren, filmen, muziek maken, dj-en en kleding maken. Plezier maken staat hierbij voorop!

 Het Twents Scholieren Filmfestival wil filmeducatie in Twente onder de aandacht brengen bij docenten en leerlingen. Jongeren leren ervan betekenis te geven aan wat ze zien, maken en onderzoeken. Ze worden uitgedaagd om zelf een korte film te maken over een thema.

 Programma

9.00 uur

Zaal open

9.30 uur

Welkom door Evelien Harberink. Evelien werkt onder andere als coördinator van het Cultuurmenu in Enschede. Ook speelde zij in Van Jonge Leu en Oale groond: de Twentse kijkcijferhit. Vandaag presenteert Evelien het programma.

 

Opening door Maaike Rödel, wethouder Onderwijs, Jeugd en Welzijn van de gemeente Oldenzaal

 

Vertoning vijf geselecteerde films

Q & A met juryleden

 

Pauze

 

Korte introductie over Kunstbende

 

Vertoning vijf geselecteerde films

Q & A met juryleden

 

Prijsuitreiking

11.30 uur

Afsluiting

 ’s Middags bekijken de derdeklassers van het Twents Carmel College een selectie van de films die zij gemaakt hebben over het thema ‘Alles is water’. Heidi Bouwman, docent beeldende vorming en CKV presenteert deze middag.

 Het Twents Scholieren Filmfestival wordt georganiseerd door Filmhuis Oldenzaal, Concordia Film en TETEM, en wordt ondersteund door Filmhub Oost.