Skip to content
See-How-They-Run_st_6_jpg_sd-low_Copyright-2022-Searchlight-Pictures
SEE HOW THEY RUN
di 27 / wo 28 december 20:00 uur
Elvis_st_29_jpg_sd-low_2022-Warner-Bros-Pictures-All-Rights-Reserved-Photo-Credit-Courtesy-of-Warner-Bros-Pictures
Elvis
za 5 / wo 9 november 20:00 uur
Bo_st_3_jpg_sd-low_Photo-by-Ruud-Scheerens
Bo
woensdag 7 dec - 20:00 uur

Oldenzaals Filmfestival
4, 5 en 6 november 2022

Twents Scholieren Filmfestival in Oldenzaal

Vrijdag 4 november, 9:30 uur

Middelbare scholieren uit de Twentse regio maakten korte films over het thema ‘Water’. Een speelfilm of documentaire, een stopmotion of een vlog: alles mocht! De leerlingen werkten in groepjes of gingen individueel aan de slag. Een vakjury maakte een selectie uit de films. Deze selectie gaan de scholieren zien in Stadstheater De Bond. 

Bekijk het programma van het Twents Scholieren Filmfestival hier

 

Festival Food en film ‘Marokkaanse bruiloft’

Vrijdag 4 november 18:00 uur

Het Festival Food begint om 18:00 uur. Aansluitend begint de film om 20:00 uur.

Yasmine heeft maar één droom: een succesvol advocaat te worden. Ze werkt er keihard voor, maar haar omgeving maakt zich zorgen om haar vrijgezelle status. Een man vang je nu eenmaal eerder met een kookboek dan met een wetboek. Aangemoedigd door haar vriendinnen dwingt Yasmine zichzelf om open te staan voor de liefde en dan vindt ze plots niet één, maar zelfs twee leuke mannen op haar pad. Terwijl in haar omgeving het ene na het andere bruiloftsfeest gevierd wordt, groeien Yasmines twijfels. Waar de succesvolle arts steeds meer op haar zenuwen werkt, is de stoere monteur ineens haar cliënt in de rechtbank. Hoe weet ze zeker dat ze de juiste keuze maakt?

Voor en na de voorstellingen van het Oldenzaals Filmfestival, en in de pauzes spelen diverse muziekgezelschappen live muziek. Op de vrijdagavond 4 november voor, tijdens en na de voorstelling spelen de Sista’s wereldmuziek, o.l.v. Janina Stopperka van de Zangwerkplaats Enschede. 

Bestel uw kaarten voor het Festival Food en de film ‘Marokkaanse bruiloft’  hier.

 

Minikronieken Oldenzaal

5 november, 15:30 uur

 Op zaterdagmiddag 5 november 2022 gaat de rode loper uit voor jongeren die een minikroniek hebben gemaakt. Zij hebben korte documentaires van maximaal 10 minuten gemaakt van iemands levensverhaal onder leiding van Masja de Roy, filmmaker en oprichter van Minikronieken. Minikronieken houden verhalen van inwoners van een stad of streek levend.

Op zaterdagmiddag 5 november komt de Jongerenband van muziekschool Kaliber, o.l.v. Paul Gerritsen. 

Aanvang, 15:30 uur, inloop vanaf 15:00 uur. Verwacht einde 17:45 uur.  

Bekijk het volledige programma van de minikronieken hier

Bestel uw kaartje voor de minikronieken hier

 

Festival Food en film ‘Elvis’

Zaterdag 5 november, 18:00 uur

Het Festival Food begint om 18:00 uur. Aansluitend begint de film om 20:00 uur.

Elvis is een groots opgezette bioscoopfilm van Warner Bros Pictures en de voor een Oscar genomineerde visionaire filmmaker Baz Luhrmann over het leven en de muziek van Elvis Presley, met hoofdrollen voor Austin Butler en Oscarwinnaar Tom Hanks. In dit door en door filmische drama zien we het leven van Elvis (Butler) vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager Colonel Tom Parker (Hanks). Aan de hand van Parker schetst de film de meer dan 20 jaar beslaande complexe dynamiek tussen hem en Presley, van Presley’s doorbraak tot aan zijn status als ongekende superster, tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap en het verlies van onschuld in Amerika. Centraal in die reis staat een van de belangrijkste en invloedrijkste mensen in het leven van Elvis: Priscilla Presley (Olivia DeJonge).

Op zaterdagavond treedt de Oldenzaalse singer-songwriter Noelle Vaanholt op. Voor en na de film Elvis, en in de pauze speelt zij diverse nummers. 

 Bestel je kaarten voor Festival Food en de film ‘Elvis’ hier.

 

Twente Short

Zondag middag 6 november, 13:30 uur

Op zondagmiddag 6 november 2022 vindt de zesde editie plaats van Twente Short. Filmmakers uit heel Nederland zenden korte films in. Alle films worden beoordeeld door een deskundige jury. Uit de inzendingen selecteert de jury de 11 genomineerden voor het gouden Boeskoolmenneke. Deze 11 genomineerde korte films worden vertoond. Bekijk de 11 genomineerde films hier
De jury van Twente Short bestaat uit Ronald Voort, Herman Reckman en Niels Bourgonje.

Het tweede gedeelte van de middag is er een presentatie door Animatiestudio Job, Joris & Marieke over hun werk. Op https://www.jobjorisenmarieke vind je alvast een voorproefje.

Op zondagmiddag 6 november treedt Trio Charlaton op. Zij spelen mainstream afgewisseld met zigeunerjazz.

Aanvang 13.30 uur, inloop vanaf 13.00 uur. Je kunt de kaartjes online reserveren.

Bekijk het volledige programma van Twente Short hier

Bestel je kaarten voor Twente Short hier.